Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όλα τα θέματα που αφορούν τις αγωγές μας κατά των μειώσεων των συντάξεών μας αλλά και τις αμοιβές των δικηγόρων είναι αναρτημένα στη στήλη ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ του site μας.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ξανατονίζουμε:
- Οι αγωγές για διεκδίκηση αυτονόητων δικαιωμάτων μας δεν είναι η καλύτερη λύση… Όταν νοσεί όμως ο συνδικαλισμός και η κοινωνική συμμετοχή, είναι μία υποχρεωτική διέξοδος …
- Για να επιλέξουμε δικηγόρους επισκεφτήκαμε τουλάχιστον 15 δικηγορικά γραφεία, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι εργατολόγοι των καναλιών…
- Η επιλογή έγινε τον Μάρτιο του 2013 σε γενική συνέλευση των μελών μας, στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι από 3 δικηγορικά γραφεία, οι συνάδελφοι δε επέλεξαν να κάνουμε αγωγές μέσω του Ευαγ. Σαλαμάρα.
- Η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου κυμαίνεται από 25-30 €, ανάλογα με τον αριθμό των συναδέλφων που συμμετέχουν σε κάθε αγωγή. Αυτά τα χρήματα δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς το κόστος της αγωγής… Παρόλα αυτά αυτή ήταν η συμφωνία που κάναμε και η επιτυχία μας ήταν ότι όχι μόνο προχωράει η διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά είχαμε και την ευνοϊκή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας {Ιούν. 2015}
- Αν τελεσιδικήσουν και πάρουμε χρήματα από τις αγωγές αυτές, το δικηγορικό γραφείο θα πάρει το 8% των επιδικαζόμενων ποσών… Αυτή είναι η συμφωνία και πέραν αυτού ουδέν!
Αυτά, προς απάντηση στα σχόλια κάποιων συναδέλφων…
ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
1 Σχόλιο
Α. Για τον φίλο Γιώργο Θαλασσινό
Σαφώς φίλε μου το 657 είναι μεγαλύτερο από το μηδέν και γιαυτό και εγώ έχω κάνει από τους πρώτους . Αυτό που εγώ ήθελα να αναδείξω με τα γραφόμενά μου ήταν ότι ο συνταξιούχος δεν θα επιβαρυνθεί στο τέλος 10% αλλά 30%, επ ωφελεία βέβαια των δικηγόρων. Αφού το ξέρεις πολύ καλά. Το παιγνίδι είναι στημένο χρόνια.
Β. Για τον διαχειριστή του site.
Φίλε μου «δεν νοσεί ο συνδικαλισμός» μόνο, όπως αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο, αλλά νοσεί ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία. Η κρίση που περνάμε είναι κρίση αξιών, είναι ηθική, πολιτική, πολιτιστική και βεβαίως και οικονομική. Και έχουμε και μείς ευθύνη γιαυτό (μικρή ή μεγάλη ) , άσχετα αν κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.. Εμείς ψηφίζαμε αυτούς που μας κυβερνούσαν, εμείς σιγοντάραμε την αντιπολίτευση με τις ανερμάτιστες διεκδικήσεις της (έφτασε να ζητά βασικό μισθό 1.200 ευρώ, από μία οικονομία σε παρακμή ,που έφθασε να δανείζεται ως και 30 δις το χρόνο !!! ). Επίσης η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι θεμελιώδες δικαίωμα του ατόμου σε μία ευνομούμενη δημοκρατία.
Γ. Για κύριο Γιώργο από το Μαρούσι και καλό στρατευμένο (στο κόμμα?) Σβέικ,
(Να με συμπαθάτε που άργησα να σας απαντήσω αλλά είχα πεταχτεί μέχρι τις Βρυξέλλες για να πάρω γραμμή. Θα σας απαντήσω όμως στη γλώσσα σας για να με καταλάβετε, αν και δεν το ελπίζω).
Στην ηλικία που είστε θά περίμενε κανείς να είχατε μάθει να διαβάζετε και να κατανοείτε την Ελληνική γλώσσα. Τουλάχιστον τα αυτονόητα.
Αν γνωρίζατε λοιπόν στοιχειώδη ελληνικά θα καταλαβαίνατε από τα γραφόμενά μου, ότι εγώ πουθενά δεν είπα να ΜΗΝ κάνουμε αγωγές. Αν το βρειτε πουθενά γραμμένο από μένα να μου το δείξετε.
Εξάλλου εγώ έκανα αγωγή από τους πρώτους !!!
Αυτό που είπα εγώ είναι ότι θα πρέπει οι συνάδελφοι να ξέρουν τι θα πάρουν στο τέλος, «στο πανταλόνι».
Με τα γραφόμενά μου ήθελα να τονίσω και να αναδείξω ότι τελικά γινόμαστε συνεταίροι με τους δικηγόρους. Αυτό το παιγνίδι ήταν για χρόνια στημένο, όπως λέγεται… Ψηφιζόταν ένας νόμος ή μία εγκύκλιος, άφηνε ένα παραθυράκι ανοικτό, και μετά από κάποια χρόνια οι γνωστοί δικηγόροι το «ανακάλυπταν» και ξεκινούσαν οι αγωγές των εργαζομένων. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι κέρδιζαν πρωτόδικα την υπόθεση, εισπράττανε τα χρήματα, πληρώνανε στους δικηγόρους την αμοιβή τους ,αλλά φευ, στη συνέχεια στο εφετείο, η επιχείρηση κέρδιζε την υπόθεση και παρακρατούσε από τους εργαζόμενους ή συνταξιούχους ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. Και φυσικά οι δικηγόροι ΔΕΝ επέστρεφαν τα χρήματα στους εργαζομένους που είχαν εισπράξει. Εσείς που ζούσατε τότε? Εσείς Δεν τα ξέρετε αυτά? (ρε μπας και είστε «λαγοί» των δικηγόρων και δεν θέλετε να μη μαθευτεί όλη η αλήθεια? ).
Όσον αφορά τον Πάγκαλο που μαζί τα φάγαμε. Θα ήθελα ειλικρινά να μας απαντήσετε: Πιστεύετε αλήθεια ότι εσείς γλύψατε κανένα κοκαλάκι από το ψαχνό που έτρωγε ο Πάγκαλος ? Αυτό πιστεύετε ? (σας υπενθυμίζω ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ήμασταν από τους πλέον ευνοημένους , (εργασιακές σχέσεις, μισθολογικά, παχυλά εφ άπαξ, ταμεία αρωγής, παραθεριστικά κέντρα, κλπ, κλπ) σε σχέση με τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης το ποσοστό αύξησης που έπαιρνες κάθε χρόνο, ξεπερνούσε κατά πολύ το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ. Δηλαδή για να στο πω πιο κατανοητά, το κράτος δανειζόταν χρήματα για να τα δώσει αύξηση σε σένα και σε μένα.
Επίσης θα πρέπει να μάθετε κάποτε, αν και δεν νομίζω να τα καταφέρετε στην ηλικία που είστε, ότι η διαφορετική γνώμη κάποιου και η πολιτική διαφορετικότητα στην δημοκρατία μας επιτρέπεται. Θα πρέπει να την δεχθείτε, τι να κάνουμε. Εκτός αν είστε υπέρ των διδακτορικών καθεστώτων (μαύρων ή κόκκινων) που εκεί επιτρέπεται και επιβάλλεται ΜΟΝΟ μία άποψη. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε λίγο υπομονή ακόμη μέχρι να εφαρμοστεί και στη χώρα μας το αγαπητό σας καθεστώς και τότε ναι, δεν θα μιλάμε διαφορετικά. ΟΛΟΙ θα λέμε τα ίδια και θα χειροκροτούμε ΟΛΟΙ μαζί.
Φίλοι μου η αλήθεια είναι πικρή. Αν όμως δεν την παραδεχθούμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βελτιωθούμε.
Αποστόλης Μοσχοβίδης
(Αλήθεια γιατί οι παραπάνω συνάδελφοι δεν μας λένε τα ονόματά τους? Τί έχουν να φοβηθούν, το παρελθόν τους ή μήπως τη σημερινή πολιτική τους θέση?, γιατί για μέλλον δεν νομίζω να έχουν πολιτική ελπίδα..)