Η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ απ’ την ίδρυσή του είναι: Είμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, αρχή, κυβέρνηση ή τρόικα που μειώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων…
Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ {Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΓΑ και λοιπά Ασφ. Ταμεία} δεν βγαίνουν σε σύνταξη με … δική τους απόφαση… Συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με το εκάστοτε νομικό – ασφαλιστικό πλαίσιο…
Αυτό που πάνε να περάσουν ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ είναι ότι προσπαθούν να μοιράσουν τάχα ευθύνες σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους ή συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες… Έτσι δημιουργείται μια τάση η μια κατηγορία να στρέφεται εναντίον της άλλης {αυτό που λέμε κοινωνικό αυτοματισμό}…
Το “διαίρει και βασίλευε” δεν το ανακάλυψαν ούτε οι συνταξιούχοι ούτε οι εργαζόμενοι… Το ανακάλυψαν, το χρησιμοποίησαν και το χρησιμοποιούν οι κάθε λογής εξουσίες.
Να μην “τσιμπάμε” σε τέτοιες περιπτώσεις συνάδελφοι…
Το να παίρνει κάποιος ΣΗΜΕΡΑ θέση κατά μιας κατηγορίας εργαζομένων ή συνταξιούχων έχει δύο αποχρώσεις:
- Έρχεται ως αρωγός στην εξουσία εκείνη που βολεύεται με το ”διαίρει και βασίλευε”, αποσκοπώντας σε κάποιο όφελος.
- Αν δεν καταλαβαίνει ή πέφτει στη λούμπα, γίνεται ο χρήσιμος ηλίθιος της ίδιας εξουσίας.
Και στις δυο περιπτώσεις ΚΟΥΒΑΛΑ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΥΛΟ…
1 Σχόλιο
Αγαπητέ κύριε office kinsin, σκοτεινέ και ανώνυμε εκπρόσωπε του συλλόγου μου,
Θα ήθελα να απαντήσω στην τελευταία ανάρτηση σου (και στο ομολογώ ότι θα είναι και η τελευταία απάντηση μου, για να μην σας στεναχωρώ, όχι ότι δεν έχω κάτι διαφορετικό να πω..), αφού πρώτα παραμερίσω την καλή μου ανατροφή και σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό του «ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ», αλλά με κεφαλαία γράμματα.
Επειδή λοιπόν «από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια» θα απαντήσω σε κάθε σου πρόταση ξεχωριστά, μπας βρε αδερφέ και μπορέσουμε και συνεννοηθούμε (όντως η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, δεν κάνω πλάκα, γιατί παρεμβάλλονται πολλά εμπόδια, τα λεγόμενα «παράσιτα της επικοινωνίας»).
Έχουμε και λέμε :
Γράφεις «Είμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, αρχή, κυβέρνηση ή τρόικα που μειώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων…»
Θα συμφωνούσα απόλυτα αν έγραφες «Είμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, αρχή, κυβέρνηση ή τρόικα που μειώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του συλλόγου μας» .
Αλήθεια ποιος έχρισε τον σύλλογό μας εκφραστή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΌΛΛΛΩΝ των εργαζομένων και των συνταξιούχων. ??(βρέ κάτι μου θυμίζει αυτό , κάτι μου θυμίζει … α! μου θυμίζει κάποιο μέτωπο?
Τέλος πάντων.. είπαμε να μην βάζουμε ταμπέλες, δεν αρμόζει και στην ανατροφή μας..).
Εγώ πίστευα ότι «Το Κίνημα των Συνταξιούχων» έγινε για να προωθήσει αποκλειστικά και μόνο τα στενά συμφέροντα των μελών του. «Το Κίνημα Συνταξιούχων» είναι ένα ταξικό σωματείο. Αυτός εξ άλλου είναι ο ρόλος όλων των επαγγελματικών συλλόγων και των σωματείων. Υπάρχουν άλλες δομές (τα πολιτικά κόμματα) τα οποία λένε ότι προωθούν και εκφράζουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, κλπ. Όποιος θέλει λοιπόν να πάει να αγωνιστεί στις τάξεις τους, για να ανατρέψει τον «ληστρικό» καπιταλισμό, ή να αποτρέψει «τον αιμοσταγή» κουμμουνισμό.
Η δράση του Κινήματος δεν τα πρέπει να είναι «μία από τα ίδια», με τους ξεπερασμένους και αναποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης των περασμένων δεκαετιών, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει πιο πέρα. Θα πρέπει στον αγώνα του να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Ιντερνετ, πχ σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης που μας θίγει να στέλνουμε 500 e-mail διαμαρτυρίας στο υπουργείο, με την δήλωση ότι αν μας αδικήσουν ΔΕΝ θα τους ξαναψηφίσουμε. Και να το κάνουμε όμως, έ?? . Σε κάθε άδικη και ψεύτικη αναφορά που γίνεται στα «συστημικά» (καλό αυτό, έ?) ΜΜΕ να στέλνουμε 500 e-mail διαμαρτυρίας, όπου θα τους δηλώνουμε ότι αν δεν επανορθώσουν θα πάψουμε να τους διαβάζουμε ή να τους βλέπουμε ή να τους ακούμε. Να προχωρήσουμε σε κατάθεση αγωγών και μηνύσεων όπου βλέπουμε ότι αδικούμαστε αμέσως ή εμμέσως (πχ κατάθεση αγωγής στον Γενικό Γραμματέα Είσπραξης Εσόδων για παράβαση καθήκοντος, αργεί χαρακτηριστικά να εισπράξει από τις λίστες, άρα δεν εισπράττει φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες και θα την πληρώσουμε πάλι εμείς. Και ένα σωρό άλλα σύγχρονα εργαλεία πίεσης της κυβέρνησης.
Τα συμφέροντα σύντροφε τα δικά μας ΔΕΝ είναι ίδια με τα συμφέροντα άλλων κοινωνικών τάξεων (και όχι ομάδων όπως τις αναφέρεις). Είναι τάξεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ευνοήθηκαν τα μέγιστα από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να τους περιορίσει τα προνόμια. Χθεσινό παράδειγμα. Φίλος αγόρασε σπίτι στην κόρη του. Η συμβολαιογράφος του ανέφερε ότι θα πρέπει να πληρώσει συν τις άλλες επιβαρύνσεις και αμοιβές και 1,6% επί της αντικειμενικής αξίας, (άσχετα αν το σπίτι το αγόρασε στη μισή τιμή), για τον Ταμείο Νομικών.
Εσύ λοιπόν πληρώνεις για την σύνταξη του δικηγόρου ΌΧΙ αυτός. Το καταλαβαίνεις αυτό? Αυτός είναι ένας από τους εκατοντάδες φόρους υπέρ τρίτων που ΔΕΝ θέλουν να καταργήσουν. Αυτοί οι φόροι υπέρ τρίτων πηγαίνουν σε σκανδαλωδώς ευνοημένες κοινωνικές τάξεις (και όχι ομάδες), εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
Άλλο παράδειγμα.
Για ο ΟΓΑ χρηματοδοτείται κατά 70% από τον προϋπολογισμό και τους φόρους υπέρ τρίτων, (για να βγάλει ένας κυνηγός άδεια κυνηγίου πληρώνει 160 ευρώ, από τα οποία τα 18 ευρώ, πηγαίνουν για την σύνταξη του αγρότη.)
Δεν θα πρέπει και αυτός να πληρώσει κάποτε για την σύνταξή του?
Η καταγραφή της πραγματικότητας δεν είναι θέση υπερ ή κατά κάποιας κοινωνικής τάξης.
Είναι απλά η καταγραφή. Με την οποία συμφωνεί κανείς μαζί της (καλώς έχουν τα πράγματα, δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα στη χώρα μας, κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα μας και διάφορες άλλες επαναστατικές κραυγές και παρωχημένα ηρωικά συνθήματα). Ή διαφωνεί κανείς μαζί της και παλεύει για ένα πιο δίκαιο ασφαλιστικό, φορολογικό σύστημα, μάχεται για αξιοκρατία και αναβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία. Παλεύει για να γίνει η χώρα μας μία κανονική Ευρωπαϊκή Χώρα (σήμερα η χώρα μας θυμίζει στην οργάνωση της περισσότερο Βαλκάνια αν όχι Μέση Ανατολή).
Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξεις «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις». Αλλά με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον… (αν και οι κακιές γλώσσες λένε ότι «οι πολίτες έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν». Παραμύθια…).
Η καταγραφή λοιπόν της πραγματικότητας δεν θα πρέπει να μας διαιρεί.
Θα πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε βρε αδερφέ να λέμε την διαφορετική γνώμη μας ελεύθερα, χωρίς να φοβούμαστε ότι θα μας «λοιδορήσουν» (θα μας πουν κουκουέδες, φασίστες, συριζαίους, ή πασόκους, ..τσιράκια της εξουσίας, χαφιέδες της ασφάλειας, κλπ).
Αν δεν καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Μία άλλη φορά..
Φιλικά
Αποστόλης Μοσχοβίδης